Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mäti vai kaviaari? Kokeile Merenmarja -merileväkaviaaria! Musta Merenmarja -merileväkaviaari, saatavissa myös valkosipulilla maustettunaMusta Merenmarja -merileväkaviaari, saatavissa myös valkosipulilla maustettuna

 

Mäti ja kaviaari ovat nyt saaneet herkullisen vaihtoehdon; edullinen Merenmarja -merileväkaviaari on maultaan lähes aidon mädin tai kaviaarin kaltainen tuote. Merenmarja on innovatiivinen yhdistelmä merilevää, kasviproteiinia sekä kalauutetta. Yhtä aidon makuista merilevätuotetta ei löydy markkinoilta. Merenmarjan etuna on myös sen erinomainen säilyvyys: Avaamaton pakkaus säilyy huoneenlämmössä, joten sen voi ottaa mukaan myös esimerkiksi mökille tai piknikille. Merenmarjaa on saatavissa mustan ja oranssin värisenä sekä valkosipulilla maustettuna. Musta Merenmarja muistuttaa erehdyttävästi aitoa kaviaaria. Väriaineena on käytetty vatsaystävällistä lääkehiiltä. Oranssin värinen Merenmarja muistuttaa puolestaan kirjolohen mätiä. Värinsä se on saanut beetakaroteenista. Seuraavassa kokeilemisen arvoisia Merenmarja -reseptivinkkejä:

 

Merenmarja -smetana 

Merenmarja -smetanaMerenmarja -smetana

Merenmarja -smetana sopii lisukkeeksi ruisnappien tai leivän päälle. Se on myös mainio lisä kalapöytään sekä blinien kanssa.

 

Ainekset kahdelle:

  • 1 purkki (113 g) Merenmarja -merileväkaviaaria
  • 1 purkki (n. 150-200 g) smetanaa tai creme fraichea
  • Puolikas punasipuli
  • Ripaus jauhettua valkopippuria

Valmistus:

Silppua punasipuli ja sekoita smetanaan. Sekoita joukkoon 3/4 purkkia Merenmarjoja ja mausta valkopippurilla oman maun mukaan. Asettele loput Merenmarjat koristeeksi smetanan päälle ja nauti esimerkiksi ruisnappien tai leivän kera.

 

Seuraa Merenmarja-uutisia ja osallistu kilpailuihin Facebookissa!